Wisén Plast AB har sitt ursprung från IMG Plast AB, grundat 1988 av Mats Josefsson (Niclas pappa) och Ingemar Larsson. Mats är Niclas pappa, och det är tillsammans på IMG som passionen och driver växer. År 2007 startar Niclas, Wisén Plast och driver det nu med stolthet och engagemang. Med en stark förankring i familjearvet och en passion för formsprutning i plast, har vi vuxit och utvecklats till en pålitlig och framgångsrik aktör inom branschen. Vi är stolta över vår historia och ser fram emot att fortsätta erbjuda högkvalitativa lösningar och skapa en positiv framtid för våra kunder och partners.

2008

Dörrarna till Wisén Plast AB öppnas och vi flyttar in i den charmiga gamla remfabriken vid Danskavägen. Det är här vår historia tar sin början. Mats och Eva-Lena, föräldrar till Niclas, anställs nu av Wisén Plast och fortsätter att vara en del av vårt dedikerade team.

2009

Ett betydelsefullt samarbete inleds med form- och verktyg Lööf. Detta partnerskap, som fortfarande är starkt idag, ger oss möjligheten att växa och investera i en ny maskin, vilket stärker vår produktionskapacitet.

2013

En ny spännande era inleds när vi välkomnar Lasse, en skicklig ställare, till vår växande familj. Hans kompetens och engagemang förblir en viktig del av vårt team ännu idag.

2016

Vi tar vårt nästa steg mot expansion genom att utöka vår maskinpark. Denna investering möjliggör ännu större produktionskapacitet och öppnar dörrarna för att erbjuda ännu fler kunder våra specialiserade formsprutningstjänster.

2018

Vi satsar ännu mer på att utveckla vårt företag och anställer fler skickliga medarbetare. Detta stärker vårt team och ger oss ännu större möjlighet att möta våra kunders behov med precision och effektivitet.

2020

Vår strävan efter att förbättra kvaliteten och miljöansvaret leder till anställningen av Viktor Wisén, som ansvarar för våra ISO-certifieringar och arbetar aktivt för att säkerställa att vi upprätthåller de högsta standarderna.

2022

I maj tar vi våra första steg in i våra nya och rymligare lokaler. Denna milstolpe markerar inte bara en ny fas i vår resa, utan också en möjlighet för oss att fortsätta växa och erbjuda ännu bättre tjänster till våra kunder.
Fantastiskt känsla att få flytta in i nya lokalen med hela familjen!

Vi är stolta över vår resa hittills och ser fram emot framtiden med entusiasm. Wisén Plast AB fortsätter att vara en pålitlig partner inom formsprutning, och vi är fast beslutna att fortsätta erbjuda högkvalitativa lösningar som överträffar förväntningarna. Tack för att du är en del av vår berättelse!

Niclas Wisén

VD och ägare

Viktor Wisén

Kvalitet och ISO ansvarig

Malin Wisén

Ekonomi och administration

Vad tycker egentligen medarbetarna om Wisén Plats?


Adam

” På Wisén plast har jag förmånen att arbeta med härliga kollegor, vilket får mig att känna mig trygg på jobbet. Här blir jag sedd och uppskattad för mitt arbete, och det ger mig en skön arbetsmiljö. En av de små höjdpunkterna är att jag kan njuta av obegränsat med kaffe under mina arbetsdagar, vilket är riktigt chill. Dessutom är företaget flexibelt och jag får snabba och personliga svar när jag behöver ta ledigt eller har några frågor. Allt detta bidrar till en positiv och tillfredsställande arbetsupplevelse på Wisén plast.”

Malin

"Mina dagar på Wisén plast är verkligen speciella. Jag hanterar fakturering och betalning av räkningar, samtidigt som jag ibland hoppar in i produktionen. Att jag också arbetar som frisör gör att jag får en välbehövlig omväxling, både för kreativitet och kroppens bästa. Min passion för trädgårdsarbete, inredning och små hantverksprojekt får också utrymme. Att förena arbete med mina intressen är väldigt härligt. Att få samarbetet med mannen är fantastiskt. Han är alltid lugn och kompetent och vi kompletterar varandra bra. Jag älskar att ha uppgifter att ta itu med och få saker gjorda. Det bästa med mitt jobb är den stora variationen i arbetsuppgifterna. Här hör jag hemma och ser fram emot framtiden."


Niclas VD och grundare

Kan du berätta lite om bakgrunden till hur du startade Wisén Plast? Vad var din ursprungliga vision? 

Absolut, bakgrunden till att jag startade Wisén Plast går tillbaka till när min pappa, Mats Josefsson, sålde sitt företag, som senare flyttades till Smålandsstenar. Jag fick ett erbjudande att köpa in mig i ett företag, vilket jag gjorde och det gav mig mer erfarenhet. Där stannade jag i några år, tills jag fick chansen att investera i ett antal maskiner och då tog jag chansen att starta eget. Min ursprungliga vision var att få frihet under ansvar. 


Företaget har uppenbarligen växt under dessa år. Vad skulle du säga är de främsta fördelarna med ditt företag i dagens marknad, och vad ser du som dina personliga styrkor och kompetenser som har bidragit till företagets framgång och tillväxt? 

Ja, vi har definitivt växt under åren och har gjort en flytt till större lokaler under maj 2022.  
En av de främsta fördelarna med vårt företag i dagens marknad är att jag har byggt upp ett gott rykte genom min pappa och hans erfarenheter inom plastbranschen. Jag har vuxit upp med den här branschen och är väl insatt i den. Dessutom har vi nått våra ISO-mål år 2021 och lyckats öka produktionen, vilket ledde till vår flytt. Mina personliga styrkor inkluderar mina erfarenheter, noggrannhet och kunskap inom plastbranschen, som jag har byggt upp genom åren. 


Företag möter ofta utmaningar. Vilka utmaningar har du och ditt företag stött på genom åren, och hur har du hanterat dem? 

Vi har stött på utmaningar som en lågkonjunktur precis när vi startade och även påverkan av pandemin. För att hantera dem har vi varit försiktiga med att inte dra på oss för stora kostnader och hållit oss flexibla, i både timmar och arbetsuppgifter.  


Vad skulle du säga är det bästa med Wisén Plast idag? Vilka egenskaper eller tjänster utmärker er på marknaden? 

Det bästa med Wisén Plast AB är vår flexibla och lojala personal. Vi är skickliga inom formsprutning av plast, montering och efterbearbetning. Vår förmåga att lösa olika utmaningar och leverera högkvalitativa produkter har gjort oss framgångsrika på marknaden. Vi är också väldigt tacksamma för våra lokala och skickliga samarbetspartners.  


Vad är er vision för företaget de kommande 5 åren? Finns det några specifika mål eller projekt du ser fram emot att genomföra? 

Med vår certifiering och nya lokaler vill vi fortsätta att växa de kommande 5 åren. Vi har redan några nya projekt på gång som snart är klara för start. Vår vision är att expandera och fortsätta att leverera kvalitetsprodukter till våra kunder. 


Hur har du hanterat konkurrensen och förändringar i branschen över tid? Har du några strategier som du kan dela med dig av?

En av våra strategier har alltid varit att leverera så professionellt arbete som möjligt och vara tillmötesgående gentemot våra kunder. Vi anpassar oss till förändringar i branschen och ser till att hålla oss konkurrenskraftiga genom att erbjuda hög kvalitet och utmärkt service. 


Kan du beskriva kulturen inom Wisén Plast och hur den har utvecklats under åren? 

Vi är ett familjeföretag där alla får vara delaktiga, och vi värdesätter fortfarande den extra expertis som pappa Mats fortfarande bidrar med. Vi jobbar på att försöka bevara traditionen och familjekänslan inom företaget, på ett innovativt sätt. 


Slutligen, vad är ditt råd till andra entreprenörer som vill starta egna företag och följa din framgångsrika väg? 

Mitt råd till andra entreprenörer är att vara beredd att jobba hårt. Ett eget företag innebär ofta långa arbetsdagar och kräver engagemang. Men med rätt fokus och dedikation kan man uppnå framgång och växa över tid. Det handlar om att ta chansen och hålla fast vid din vision.